Com serà Barcelona d’aqui a 150 anys? Aquesta és la pregunta que ens formulen Carlitos y Patricia amb la seva campanya per commemorar l’any Cerdà a Barcelona. Aquest any se celebren els 150 anys de l’aprovació del Pla de Reforma i Eixample de Barcelona i amb l’objectiu de comunicar aquest esdeveniment el CCCB i l’Ajuntament de Barcelona van encarregar a l’equip de Carlitos y Patricia una campanya de comunicació capaç de generar curiositat i interès per l’obra de Cerdà.

La ressolució de la campanya ofereix la oportunitat a tots els barcelonins de deixar un testimoni sobre com imaginen que serà Barcelona d’aqui a 150 anys (concretament l’any 2159). La sorpresa és que tots els missatges seran emmagatzemats en una càpsula de temps física que estarà a la ciutat i que es deixarà per ser oberta per les generacions del pròxim segle. Així, es recullen tots els testimonis a través d’una pàgina web (www.barcelona2159.org)

Però el curiós del cas no acaba aqui i és que amb la col.laboració de la Universitat Politècnica de Barcelona, un equip de professionals, entre ells experts de les tecnologies de la informació, estan reflexionant sobre el format més adequat pel emmagatzament de tots els missatges i per la seva conservació durant 150 anys.

El pla de mitjans de la campanya inclou, a part dels mitjans convencionals com els d’exterior (banderoles, marquesines i wildposting) i de la pàgina web, un pla de comunicació online que passa per accions amb bloggers, la creació d’un grup al facebook “Yo estaré en Barcelona dentro de 150 años” i accions a twitter i altres eines de la web social.

Amb aquesta campanya, l’agència de Carlitos y Patricia ens convida a imaginar, reflexionar i obrir les portes del futur. Com serà la Barcelona del 2159? Personalment crec que les noves tecnologies de la informació i la comunicació hauran canviat la manera de relacionar-se de les persones; la interacció amb les màquines o robots predominarà per sobre la interacció humana i els nens ja no jugaran al pilla pilla, ni a Barbies ni Actions Mans… aleshores què escriuran a les cartes (ups! volia de mails) pels reis mags? Perquè… seguiran existint els reis, veritat?